Informatiebijeenkomst ‘Help mijn kind wordt puber’

Wat ?

Deze bijeenkomst zal bestaan uit een informatief  en een interactief gedeelte. In het informatief deel zal een presentatie worden gegeven over de ontwikkeling van kinderen in de leeftijdsgroep van 11-16 jaar. Voorbeelden van vragen die hierin beantwoord worden zijn: Hoe verloopt deze ontwikkeling? Hoe zit het met invloed van vrienden? En wat was er ook alweer met die hersenontwikkeling? Verder wordt er aandacht besteed aan hoe u uw kind kunt helpen met leren en plannen en we staan stil bij het ‘loslaten van uw kind’, dat ook bij deze fase hoort.

In het interactief gedeelte zal er door middel van stellingen geprobeerd worden inzicht te krijgen in mogelijke oplossingen voor problemen; Wat doe je nu als ouder als je kind rookt? Of helemaal geen huiswerk wilt maken?

Dit alles onder het genot van een hapje en een drankje.

Zie ook Ouderbegeleiding voor meer specifieke ondersteuning.

Voor wie?

Voor ouders van kinderen die deelnemen aan de brugklascursus, maar ook voor ALLE ouders die gewoon meer willen weten over deze specifieke ontwikkelingsfase in het leven van hun kind.

Wat kost dat?

De kosten bedragen  € 50 per persoon voor een bijeenkomst van 2,5 uur.

Inschrijven kan via: info@buro-bloei.nl

Voor de a.s. pubers zelf geven wij een leuke brugklascursus. Ook individuele begeleiding en runningtherapie behoren tot de mogelijkheden!