Laura Ris

Wie ben ik?

Ik ben Laura Ris (1984), orthopedagoog. Tijdens mijn studie aan de Universiteit Leiden heb ik veel ervaring opgedaan met diagnostiek, psycho-educatie en (groeps-)begeleiding bij Curium-LUMC, een instelling voor kinder- en jeugdpsychiatrie. Daarnaast heb ik als sociotherapeut gewerkt bij instellingen voor kinderen met gedragsproblemen. Sinds april 2015 werk ik als orthopedagoog bij Buro Bloei en houd ik mij vooral bezig met diagnostiek en de begeleiding van kinderen. 

Laura Ris

Waarom Buro Bloei?

Voordat ik in 2015 bij Buro Bloei kwam werken, heb ik gewerkt bij diverse grote instellingen. Zowel in de rol van sociotherapeut als in de rol van orthopedagoog. Tijdens deze periode ben ik erachter gekomen dat ik liever wilde werken bij een kleinere praktijk, waar de nadruk ligt op kwaliteit en persoonlijke aandacht. Buro Bloei is zo’n praktijk. De onderscheidende aanpak van Buro Bloei, die gericht is op het naar boven halen van talenten bij kinderen om zo het zelfvertrouwen te vergroten, sluit volledig aan op mijn visie. Een positieve en oplossingsgerichte manier van werken en een brug slaan tussen kind, ouders en school is naar mijn mening dé manier om mooie resultaten op het gebied van ontwikkeling te bereiken. Van werken met en het begeleiden van kinderen en ouders krijg ik ontzettend veel energie!  

Naast het werken in de functie van orthopedagoog heb ik jarenlang gewerkt in een andere bedrijfstak. Dit bij een groeiende organisatie waar persoonlijke aandacht, servicegerichtheid en kwaliteit hoog in het vaandel staan. Daar heb ik mezelf ontwikkeld als leidinggevende, waar de nadruk lag op training en begeleiding van werknemers. Hier heb ik geleerd hoe je anderen motiveert het maximale uit zichzelf te halen, dit door te kijken naar wat er al goed gaat en hoe dit nog beter kan. Door oprechte interesse te tonen en écht te luisteren naar een ander, gecombineerd met de inzet van de juiste ‘tools’ laat je mensen groeien. En juist dit ‘laten groeien’, iets wat bij Buro Bloei ook centraal staat, is ontzettend bevredigend werk. Tevens heb ik mij in dat dienstverband bezig gehouden met de ondersteuning van het management en het stroomlijnen van de bedrijfsprocessen. Dat is precies waar ik mij bij Buro Bloei ook voor inzet.

Ik vind het geweldig om al deze werkervaring in te zetten om zo, samen met Sonja en Mariëlle, Buro Bloei nog verder te laten groeien!

Lidnummer: 120004609

Lidnummer: 14350