‘Bewegende begeleiding’

Bijna de helft van de Nederlandse kinderen beweegt te weinig (volgens de beweegrichtlijn van de Gezondheidsraad). Behalve dat dit slecht is voor hun fysieke ontwikkeling, heeft dit ook gevolgen voor hun mentale en cognitieve ontwikkeling. Beweging beïnvloedt namelijk op een positieve manier hoe je in je vel zit, hoe je omgaat met stress, je zelfbeeld, concentratie, doorzettingsvermogen, geheugen. Ontzettend belangrijk dus om voldoende in beweging te komen en/of blijven. 

Zowel vanuit de wetenschap als vanuit onze persoonlijke ervaring zijn wij heilig overtuigd van de hele effecten van beweging en zien het daarom als onze missie onze jeugd weer meer in beweging te krijgen! Dit doen wij door erover te praten, te schrijven en het goede voorbeeld te geven. 

Daar waar mogelijk zetten wij graag beweging in als onderdeel van de begeleiding. Bijvoorbeeld middel van spel, of wandelen tijdens het praten. Dit heeft als bijkomend voordeel dat het makkelijker kan zijn om iets moeilijks te bespreken wanneer je samen in beweging bent, dan wanneer je tegenover elkaar in een kamer zit. Ook is er ruimte voor enkele individuele beweegtrajecten per jaar, waarbinnen rustig hardlopen gebruikt wordt om de psychische gezondheid te verbeteren. Mariëlle en Sonja zijn beiden gecertificeerd runningtherapeut. 

Wil je meer weten over begeleiding, ons uitnodigen voor een workshop/lezing over dit thema, of ons boek bestellen? Mail ons: info@buro-bloei.nl