Advies-/opvoedconsult ouders

Wat?

Soms zijn er periodes in het leven van je kind die vragen om wat extra opvoedvaardigheden. Ook kan het zijn dat je er behoefte aan hebt om even te sparren over een specifieke situatie rondom je kind en jouw handelen daarin. Buro Bloei denkt graag met je mee in een advies-, of opvoedconsult! 

Hoe?

We maken een afspraak voor een ‘consult’. Tijdens deze afspraak kunnen we gericht praten over jouw hulpvraag en kijken we samen wat ervoor nodig is om tot oplossingen te komen, uiteraard specifiek afgestemd op jou en jouw kind. Daar waar mogelijk geven we direct adviezen. Soms is één gesprek voldoende. Soms zijn meerdere gesprekken nodig, of zijn vervolgstappen wenselijk. In dat geval denken we met je mee over de invulling hiervan. Ons uitgangspunt is altijd om de begeleiding ‘zo kort mogelijk en zo lang als nodig te laten zijn’ en ook transparant te zijn in wat we wel én eventueel niet kunnen bieden (natuurlijk denken we in het laatste geval mee over een passende plek daarvoor!).  

Het doel is om jou als ouder te laten beschikken over voldoende tools om de situatie te veranderen en/of om bepaalde gedragingen (van je kind en/of jezelf) in de toekomst tijdig te kunnen ombuigen.  

In consulten praten we zonder je kind erbij (hoe ongemakkelijk is het voor een kind om in een gesprek te zitten waarin over hem/haar gepraat wordt!?). De gesprekken kunnen zowel online, als fysiek (bij ons op de praktijk, of in overleg bij jou thuis) plaatsvinden, net wat jij het prettigst vindt. Om de gesprekstijd zo efficiënt mogelijk te kunnen benutten, bereiden wij ons graag goed voor. Wij vragen we je daarom vooraf een kort vragenformulier in te vullen. Indien gewenst kunnen de gesprekken worden aangevuld met bijvoorbeeld een observatie van je kind, of diagnostiek. 

Voor wie?

Voor alle ouders die uitdagingen ervaringen in de opvoeding, of willen sparren over een specifieke situatie rondom hun kind en die graag hun eigen handelen of vaardigheden willen versterken. Voorbeelden van vragen die wij in adviesconsulten met ouders bespreken zijn: 

  • Mijn puber is dronken thuisgekomen. Hoe gaan we hier het best mee om? 
  • Ons kind heeft ontzettende boze buien, waarin hij/zij anderen pijn doet en dingen stukmaakt. We weten niet hoe we daarop adequaat moeten reageren en hoe we dit gedrag kunnen laten afnemen. 
  • Door school worden zorgen geuit over de ontwikkeling van ons kind, die wij niet herkennen. Wat kunnen we nu doen? 
  • Wij hebben het gevoel dat ons kind niet lekker in zijn/haar vel zit. Hoe komen we erachter wat er aan de hand kan zijn? 
  • Mijn kind wil alleen maar met ‘beeldschermen’ bezig zijn. Moet ik dit begrenzen en zo ja: hoe dan? 
  • Ik heb het gevoel dat mijn kind op school niet goed wordt ‘gezien’ en ik weet niet hoe ik dat op een goede manier kan aankaarten. Hebben jullie tips? 

Wat kost dat?

Buro Bloei hanteert een standaardtarief van € 115 per uur, exclusief eventuele reiskosten. 

Voor adviesconsulten in combinatie met bijvoorbeeld observatie en/of diagnostiek maken wij graag een offerte voor je op maat.