We zijn momenteel bezig met werk aan de website. Excuses voor het ongemak.

Sonja Borgsteede

Wie ben ik?

Ik ben Sonja Borgsteede (1978) en psycholoog. Na mijn studie aan de Universiteit van Amsterdam ben ik 2002 gaan werken als onderwijsadviseur / psycholoog bij een onderwijsbegeleidingsdienst (OBD Noordwest). Hier heb ik ontzettend veel ervaring opgedaan met diagnostiek en begeleiding van kinderen, maar tevens met leerkrachtconsultaties, systeembegeleiding, zorgteams en casemanagement.

CV

Waarom Buro Bloei?

In de 10 jaar die ik bij de onderwijsbegeleidingsdienst heb gewerkt heb ik goed kunnen ontdekken waar mijn krachten liggen en van welke werkzaamheden mijn hart sneller gaat kloppen.
Werken en praten met kinderen. Samen met hen en hun ouders, juffen en meesters op zoek gaan naar de manier om het beste uit zichzelf te halen. Dat is wat ik het liefste doe in mijn werk! Dus zo dicht mogelijk bij het kind.
Tijdens mijn werk bij de OBD merkte ik steeds meer en vaker dat ik hierbinnen te weinig mogelijkheden had om een persoonlijke band met kinderen op te bouwen en hen langdurig te volgen. De contacten met de kinderen zijn vaak kortdurend en meer gericht op advies, dan op structurele samenwerking.

Enkele jaren geleden is bij mij specifieke interesse ontstaan in meer- en hoogbegaafde kinderen. Een klimaat creëren waarin kinderen kunnen presteren naar vermogen en met hun hoofd boven het maaiveld durven uitsteken is een belangrijk ‘stokpaardje’ van mij geworden. Na me in deze materie te hebben verdiept, te hebben gewerkt voor het ministerie van OCW tijdens de subsidieregeling ‘Excellentie in het Basisonderwijs’ en aan een universitaire opleiding tot ‘Specialist in Gifted Education’ te zijn begonnen, heb ik samen met een collega een kenniscentrum hoogbegaafdheid opgezet; BL!NK-UIT (zie: www.blink-uit.nl). Onder deze vlag heb ik diverse kinderen langdurig begeleid en dat vond ik geweldig! Kinderen die huppelend binnen komen omdat zij zo een zin hebben om gezellig te kletsen en ‘spelletjes te spelen’. Deze zelfde kinderen te zien groeien in hun vaardigheden en zelfvertrouwen, met hun ouders als trotse toeschouwers. Ik denk dat dit niet alleen voor (hoog)begaafde kinderen zo werkt, maar voor alle kinderen. Daarom: Buro Bloei!

Binnen Buro Bloei wil ik al mijn opgebouwde ervaring, expertise en voorkeuren bundelen om samen met Mariëlle het mooiste advies- en begeleidingsbureau van Amsterdam e.o. neer te zetten. Een bureau voor alle kinderen. Want ieder kind heeft talent en ieder kind verdient het daar trots op te zijn!

Docent UvA (Ontwikkelingspsychologie)
NIP
Psycholoog NIP, NIP lidnummer: 215308
lidnr: 130003722
Universitair ECHA-specialist /
ECHA-lid www.echanetwerk.nl, zie ook: hier