We zijn momenteel bezig met werk aan de website. Excuses voor het ongemak.

Mariëlle Beckers

Wie ben ik?

Ik ben Mariëlle Beckers (1975) en orthopedagoog. Na mijn studie aan de Universiteit van Amsterdam ben ik in 2007 als gedragsdeskundige gaan werken bij het JeugdRiagg. Daar heb ik veel gewerkt met kinderen met ADHD en Autisme. Naast het doen van complexe diagnostiek heb ik daar ervaring opgedaan met de begeleiding van kinderen en ouders en online hulpverlening (chat en e-mail).

CV

Waarom Buro Bloei

Ik merkte in mijn werk steeds vaker dat de communicatie tussen hulpverleners soms slecht of moeizaam verliep. Kinderen en ouders moesten bij mij soms voor de zoveelste keer hun verhaal doen en dat vertraagde het hulpverleningsproces en de ontwikkeling van een kind, of gezin naar een oplossing. Ook zag ik dat de nadruk heel vaak lag op wat er niet goed gaat, in plaats van ook te kijken naar wat er allemaal wél goed gaat.
Verder kwam het niet zelden voor dat er nauwelijks sprake was van samenwerking tussen ouders, kind en school. Ik ben van mening dat dit beter moet en kan. Ik wil mijn klanten graag persoonlijke aandacht geven en niet te veel ‘problematiseren’. Kortdurende en doelgerichte ondersteuning voor kinderen en ouders. Hierbij moet er aandacht zijn voor de krachten en talenten van kind, ouders en omgeving (school).

Naast mijn werk als orthopedagoog ben ik moeder van 7 geweldige kinderen. Ik kreeg vaak de vraag hoe ik de zorg voor mijn gezin combineer met mijn werk en ook nog tijd overhoud voor mijzelf en mijn grootste hobby: hardlopen. Ik merkte dat ik veel energie kreeg van het combineren van mijn praktische kennis met mijn vakkennis in het geven van tips aan ouders over hoe ze alle bordjes in de lucht kunnen houden.
In mijn werk was er te weinig ruimte om die aansluiting bij ouders te maken en daardoor ontstond de gedachte een eigen praktijk te beginnen.

Behalve op doen van diagnostiek, het geven van opvoedondersteuning en begeleiding van ouders en kinderen, richt ik mij dus ook op (werkende) ouders in het algemeen. Door het geven van thema avonden aan groepen moeders of vaders in eigen huis, kunnen we geïnspireerd raken en leren van elkaar, om op die manier meer ontspannen op te voeden en je tijd efficiënter in te delen.

Naast mijn werk voor Buro Bloei ben ik als docent verbonden aan de Universiteit van Amsterdam (Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen (FMG)). Waar ik sinds 2009 als vakken als ‘diagnostische vaardigheden’ en ‘gespreksvoering’ geef.
Mijn werk voor de Universiteit zorgt ervoor dat ik dicht bij de wetenschappelijke inzichten op het gebied van onderwijs en ontwikkeling sta. 

lidnummer: 120002044

lidnummer: 9673
lidnummer: 0051