We zijn momenteel bezig met werk aan de website. Excuses voor het ongemak.

Individuele begeleiding

Wat?

Soms is het voor een kind heel lastig om gevoelens, of een probleem met de belangrijke volwassenen in zijn/haar directe omgeving te bespreken. Dan kan het heel fijn zijn om eens met een onafhankelijk iemand te praten. Buro Bloei biedt individuele begeleiding voor kinderen, waarin samen op een positieve manier naar een verbetering, of oplossing wordt gezocht.

Hoe?

In deze individuele begeleiding wordt niet het probleem, maar op de oplossing centraal gesteld. Dit doen wij door niet alleen te praten over wat er minder goed gaat, maar vooral ook over wat er allemaal wél goed gaat. Er wordt ‘gewerkt aan wat werkt’ en het kind wordt zelf verantwoordelijk voor het eigen leerproces. Het kind weet immers zelf het beste wat er in hem/haar omgaat en wat het nodig heeft om zich beter te voelen. In deze gesprekken wordt gebruikt gemaakt van gerenommeerde technieken en methodes zoals bijvoorbeeld Kids’ Skills (Ben Furman, 2006)[1].

  • Ieder kind krijgt een plan en doelen op maat.
  • We streven ernaar de doelen in 4 tot 6 gesprekken te behalen.
  • Wij willen uitgebreide verslaggeving vermijden en zoveel mogelijk tijd met het kind benutten. Daarom maken wij om de communicatie met ouders en/of school optimaal te houden gebruik van een Bloei Boek. Ouders zijn altijd welkom om aan het einde van het gesprek aan te schuiven, om te ervaren hoe een dergelijke sessie in zijn werk gaat.

Voor wie?

Kinderen van 6 tot 16 jaar

Wat kost dat?

Buro Bloei hanteert een standaardtarief van € 115 per uur. Dit is inclusief materialen en het Bloei Boek.