In de Media

Inzamelactie Kerst

Tot en met woensdag 13 december zamelen wij liefdevolle & leuke rugzakjes in voor kinderen op de vlucht. Doe jij ook mee? Lees hier wat je kunt doen.

‘Ik heb mijn zoon uitgelegd dat er geen formule is voor verdriet’ 

De dood van een kind, zoals vorige week bij Klimmuur Amsterdam Centraal en onlangs op een Amsterdams voetbalveld, raakt heel de stad. De school, de buurt, de voetbalclub. Hoe praat je hierover met klasgenootjes, teamgenootjes, buurkinderen? Lees het artikel in Het Parool hier.

Prinsen & Prinsessen

Worden onze kinderen kleine narcistjes van al die aandacht en decadentie? Lees het hele artikel in C Magazine hier.

’Mijn kind wordt woest als ze een spelletje verliest, moet ik haar laten winnen?’

Als het huis te klein is wanneer je kind een spelletje verliest, ontzie je hem of haar dan of kies je juist keer op keer voor de harde les? VROUW-lezeres Maartje vraagt raad. Lees het artikel in De Telegraaf/VROUW hier.

’Ik wil een tweede leg, maar mijn kinderen zijn daar pertinent op tegen’

VROUW-lezeres Birgit wil een kind. Het enige ’probleem’: ze heeft er al twee. En die zitten niet te wachten op een broertje of zusje. Lees het artikel in De Telegraaf/VROUW hier.

Zo behoed je je kind voor gevaarlijke online challenges

Het was even stil rondom gevaarlijke online challenges op social media, maar sinds vorige week een 15-jarige scholier werd aangehouden na het verwurgen van vier schoolgenoten, is de riskante ’choking game’ weer volop onder de aandacht. Waarom zijn dit soort gevaarlijke challenges toch zo aanlokkelijk voor jongeren? En hoe kun je je kind ervoor behoeden? Lees het artikel in De Telegraaf/VROUW hier.

’Mijn zoon (7) schept de hele tijd over zichzelf op’

De zoon van VROUW-lezeres Anne vindt zichzelf heel wat. Het 7-jarige jongetje zit net in groep 4 en benadrukt continu dat hij beter is dan anderen. Moet Anne ingrijpen? Lees het artikel in De Telegraaf/VROUW hier.

Doorbreek de cirkel

Waarom opvoeden over jezelf gaat

‘Doorbreek de cirkel’ van Miloe van Beek is een eerlijk en herkenbaar boek over gezin, familie, opvoeding en ouderschap. Durf in de spiegel te kijken en doorbreek de patronen uit het familiesysteem. Mariëlle schreef ook een hoofdstuk: ‘Soms zijn kinderen beter geholpen met therapie voor de ouders’. Benieuwd naar het hele verhaal? Bestel het boekje hier.

Opvoeddilemma

Mijn dochter (5) mag niet naar groep 3 en ik ben het daar niet mee eens. Lees het artikel in De Telegraaf/VROUW hier.

Podcast – Wie het weet mag het zeggen

Over de strijd en liefde tussen broertjes en zusjes. Een band tussen broers en zussen is een bijzondere. Maar hoe komt dat eigenlijk? Wanneer gaat het goed en wanneer niet? En moet je die band proberen sterk te houden? Belle en Iven bespreken dit met Mariëlle die net als Iven ouders is van zeven kinderen.

Luister op Spotify de Podcast.