We zijn momenteel bezig met werk aan de website. Excuses voor het ongemak.

Intelligentieonderzoek

Wat?

In een intelligentieonderzoek worden verschillende aspecten van de intelligentie van een kind onderzocht. Zo wordt er gekeken naar het verbaal begrip en visueel ruimtelijk inzicht, maar bijvoorbeeld ook naar werkgeheugen en verwerkingssnelheid.

Hoe?

Buro Bloei gebruikt voor dit onderzoek de WISC-V. Dit is, naast zijn voorganger de WISC-III, de meeste gebruikte intelligentietest voor kinderen tussen de 6 en 16 jaar. Als het kind jonger is dan 6 jaar gebruiken wij de WPPSI-III. Als het gaat om jongeren ouder dan 16 wordt er gebruik gemaakt van de WAIS-III. Het afnemen van het onderzoek duurt ongeveer 3 uur.

Een intelligentietest bestaat uit vragen en opdrachten. Deze meten zowel aangeleerde kennis als begrip, inzicht en probleemoplossende vaardigheden. Bij intelligentieonderzoek wordt naar veel verschillende delen van het functioneren gekeken. Het geeft een beeld van de sterke kanten van jouw kind en laat ook zien met welke vaardigheden je kind misschien meer moeite heeft.

Voor wie?

Kinderen tussen de 4 en 18 jaar bij wie er vragen zijn over het intelligentieniveau en/of het intelligentieprofiel.

Wat kost dat?

Vanaf 1 juni 2022 hanteert Buro Bloei een tarief van € 750 voor een intelligentieonderzoek. Voor meer informatie zie tarieven