Workshop prikkelgevoeligheid bij Slimme Kinderen

 

Maar niet kunnen stoppen met denken. Nachten wakker liggen van de angst dat Ebola naar Nederland komt. Gek worden van een naadje in een kous, of een labeltje in de trui. Dramatisch reageren op het verdriet van anderen. Voortdurend wegdromen tijdens het werken…

Slechts enkele voorbeelden van hoe prikkelgevoeligheid zich bij slimme kinderen kan uiten. Slimme kinderen hebben vaak een bepaalde ‘intensiteit’ in hun karakter en een andere manier van verwerking van prikkels en informatie, dan gemiddeld denkende kinderen. Dit kan hen belemmeren in het ontplooien van hun talent.

In deze workshop zal besproken worden wat er (vanuit de wetenschap) bekend is over prikkelgevoeligheid bij kinderen en hoe je dit kunt signaleren.

‘Ieder nadeel hep zijn voordeel’! Prikkelgevoeligheden kunnen lastig zijn, ook voor de omgeving. Maar met de juiste benadering maak je hiervan juist krachten! Prikkelgevoeligheid heeft ook veel positieve kanten. Samen zullen we op zoek gaan naar mogelijkheden om kinderen te helpen het beste uit zichzelf te halen. Er is veel ruimte voor uitwisseling van ervaringen en tips.

Wanneer? : Donderdag 5 februari van 20:00-22:00 (inloop vanaf 19:45)

Waar? : Roemer Visscherstraat 42

Kosten: 20 euro p.p.

 

Aanmelden via info@buro-bloei.nl

Categorie: Niet gecategoriseerd