Adviesconsult

Soms loop je als ouder(s), tegen een situatie aan, waarin je graag eens je vragen, of zorgen tegen het licht wilt houden van een onafhankelijke deskundige. Voor alle vragen rondom de ontwikkeling van jouw kind, thuis en op school, kun je bij Buro Bloei terecht voor een adviesconsult.

Wat?

In een gesprek (bij ons op de praktijk, of bij u op school) luisteren wij naar jouw verhaal en vragen. Samen proberen wij de zorg te concretiseren en gaan op zoek naar oplossingen.

Dat kan betekenen dat wij meedenken over welke hulp jouw kind nodig heeft en hoe dat vorm kan worden gegeven, we kunnen advies geven over school/onderwijs, helpen met doorverwijzen als dat nodig is, directe handvatten en tips geven.

Voor wie?

Voor alle ouders met vragen, of zorgen over een kind. Voorbeelden van vragen die wij in adviesconsulten met ouders  hebben besproken, zijn:

  • Wij denken eraan om ons kind te laten testen. Is dat zinvol? Wat zouden wij kunnen met een onderzoek?
  • Ons kind vindt weinig aansluiting bij leeftijdsgenootjes. Waar zou dat aan kunnen liggen? Is actie hierop aan te raden?
  • In mijn klas is veel pestgedrag en er zijn veel onderlinge 'kliekjes', wat kan ik daaraan doen?
  • Ons kind komt iedere dag thuis met buikpijn, gaat met tegenzin naar school. In de klas is het echter een 'voorbeeldig' kind en de juf ziet dit niet terug. Wat kunnen we doen?
  • Ons kind (onze leerling) heeft heel anders gescoord op de laatste toetsen, dan verwacht. De resultaten stroken niet met hoe wij ons kind kennen. Wat nu?

Wat kost dat?

€ 95 per sessie van een uur

Zie ook Tarieven en Bloei Bon