We zijn momenteel bezig met werk aan de website. Excuses voor het ongemak.

Veulentje

Hét symbool van Buro Bloei is een veulentje. Waarom? Omdat de ontwikkeling van een veulen veel overeenkomsten vertoont met die van een kind…!

Een veulen probeert direct na de geboorte al te gaan staan en kan zich na een paar uur redelijk op de been houden. In het begin gaat dat heel wankel en met veel struikelen, maar na verloop van tijd gaat het veulentje  steeds steviger staan, om uiteindelijk uit te groeien tot een sterk en trots paard.

Dit is eigenlijk precies hetzelfde als bij kinderen. Kinderen ontwikkelen zich met vallen en opstaan en struikelen daarbij soms vaak letterlijk over hun eigen benen. Maar uiteindelijk is het de bedoeling dat ze uitgroeien tot volwassenen die sterk en stevig in hun schoenen staan. 

En verder, wisten jullie dat…

Paarden net zoals veel kinderen communiceren door middel van lichaamstaal, in stilte (hoewel het bij kinderen soms ook wel eens met wat minder stilte gaat)? Paarden heel sterk zijn? De kracht van de motor van een auto wordt nog steeds aangegeven in PK’s (paardenkrachten), dus een auto met 100 PK staat gelijk aan de kracht van 100 paarden.

  • Paarden al veel kunstenaars hebben geïnspireerd, al vanaf de oudheid? (Denk aan Leonardo da Vinci.)
  • Er heel veel spreekwoorden en gezegden zijn waar paarden in voorkomen?
  • Het paard een heel belangrijk stuk is in het schaakspel? Omdat het over de andere stukken heen kan springen, kan het met name in het begin van het spel van grote invloed zijn!