Categorie: Blog

6 tips om het zelfvertrouwen van je kind te vergroten

Zelfvertrouwen is het geloof dat je hebt in je eigen kunnen, in je eigen competenties. Zelfvertrouwen groeit door het bereiken van grote en kleine doelen. Hierbij is het wel belangrijk dat je een positief en realistisch beeld hebt van je eigen vaardigheden en mogelijkheden. Dit is niet anders voor kinderen dan voor volwassenen. Als ouder… Lees meer »

Leer kinderen doorzetten met behulp van het ‘Batman Effect’!!

Het is niet eenvoudig om kinderen in onze moderne wereld te leren door te zetten en mentaal sterk te zijn. De technologie en digitale media leveren instant behoeftebevrediging en zijn vaak een makkelijke ‘vlucht’ wanneer dingen lastig worden. De kinderen van nu hebben meer dan ooit moeite met aandacht vasthouden en geduld hebben, als iets… Lees meer »

Tekenen dat je kind niet lekker in zijn/haar vel zit

Wij zien in onze praktijk veel ouders die zich zorgen maken over hun kind. Deze zorgen kunnen gaan over school, zelfvertrouwen of gedrag. Het komt regelmatig voor dat wij deze ouders na een gesprek al kunnen geruststellen, omdat het gedrag van hun kind binnen de brede range van ‘normaal’ valt. Juist vanwege deze brede range… Lees meer »

Hij is er eindelijk… de nieuwe WISC-V!

We hebben er even op moeten wachten, maar eindelijk is die er; de WISC-V-NL! Dit is de allernieuwste versie van ’s werelds meest gebruikte intelligentietest voor kinderen en jongeren van 6-17 jaar en de opvolger van de WISC-III-NL. De WISC-III kwam in Nederland uit in 2002. Je kan je zo voorstellen dat er dan ook… Lees meer »

HELP! Mijn kind is verslaafd aan beeldschermen!

Is je kind verslaafd aan beeldschermen? Signalen en Tips Het is algemeen bekend dat kinderen meer tijd doorbrengen met digitale beeldschermen (computer, iPad, telefoon, televisie), dan ooit. De impact hiervan is afgelopen jaren veelvuldig onderzocht. Veel experts geven als advies de beeldschermtijd te beperken, om schadelijke effecten hiervan zoveel mogelijk te voorkomen. Recent onderzoek door… Lees meer »

Sinterklaas 8+

Hoor wie klopt daar kinderen……. Is de Sinterklaasperiode minder stressvol als je kinderen groter worden? Vergeet het maar! Dan doet namelijk een nieuw fenomeen zijn intrede: het Sinterklaas Surprise Stress Syndroom, ook wel SSSS. Waardoor wordt dit veroorzaakt? Kinderen vanaf een jaar of 7 worden geacht om mee te doen met het lootjes trekken op… Lees meer »

Sinterklaas met kleintjes

Hij komt, hij komt…… Huilende kinderen die niet kunnen slapen, broers en zussen die elkaar de hele dag in de haren vliegen, boos worden om elk klein dingetje en enorm druk gedrag. Herkenbaar?  Dan is het goed mogelijk dat je kind SSS heeft, ofwel ‘Sinterklaas Stress Syndroom’. Behalve dat dit syndroom voor kinderen ontzettend belemmerend kan werken… Lees meer »

Mijn kind krijgt een intelligentietest! En nu?

Wij krijgen veel vragen over intelligentietests. Wat kun je met zo'n test? Levert het meer op dan enkel IQ cijfers? Wat zijn aandachtspunten voor de afname? Waarom zijn er zulke grote prijsverschillen tussen bureaus? In dit blog geven wij antwoord op al deze vragen!

Geef pubers de ruimte!

In de literatuur wordt puberteit vaak omschreven als een tijd van ‘storm en stress’. Deze storm en stress geldt niet alleen voor de puber zelf, die onder invloed van hormonen en toenemende zelfstandigheid een enorme ontwikkeling doormaakt, maar ook voor de ouders. Waar je tijdens de lagere schoolperiode nog flink wat invloed hebt op de… Lees meer »